Paradicsomos cukkini

Apum nagyon szeret főzni, s olykor megvitatjuk ki mit alkotott legutóbb. Mai ebédünket ő inspirálta.

2 közepes méretű cukkinit megmostam, juliettre- mmm vajon ezt így kell írni? – vágtam a gyaluval. Egy közepes hagymát, egy gerezd foghagymát apróra daraboltam, majd olajon üvegesre pároltam. Tűzről levéve meghintettem paprikával, őrölt fehér borssal, összekutyultam, és ráborítottam a cukkinit.Paradicsomlét (720ml házi) öntöttem rá, miután felforrt tettem bele egy zöldségleves kockát, egy kis tk cukrot illetve bazsalikomot. Puhára főztem.

Tojás nélküli durumtésztával és reszelt trappistával fogyasztottuk.
Igazán jól sikerült.

Talán egyetlen hátrány az volt, hogy a patadicsomlé miatt lassabban főtt az étel. Illetve, hogy vízzet sűrrűn kellett utána önteni míg teljesen puha nem lett. Ha következőleg csinálnám a paradicsomlevet később adnám hozzá.

Erről jut eszembe, hogy leírom majd legközelebb a paradicsomlevest ahogyan mi imádjuk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s