Sült krumpli

Egyik este a párommal gyros tálat rendeltünk. Rossz régi szokásként bevittük a nappaliba sorozat nézés mellé. A gyerek felderítő útra indult kettőnk között és hol innen hol onnan próbált elcsenni egy-egy falatot. Igyekeztünk csak olyanokat adni neki ami még nem volt annyira “felnőttes”.  Zöldségek közül csak az uborka volt ami szóba jött, a többi túl kemény volt. Viszont a sült krumplit is megkóstoltattuk. Nagyon bejött neki. Így kitaláltuk, hogy brassóit csinálunk a hétvégén.

Mi a sült krumplit igyekszünk minimális olajjal készíteni. Így kb. 1 kg krumplihoz 2 ek olajat szoktunk keverni, majd szilikonos lapon – vagy sütőpapíron – kisütjük több körben. Így egészségesebb, és szinte minimális olajat használunk fel. Sütési ideje, meg kb. majdnem ugyanannyi, mintha fent sütnénk olajban.

A hús most kivételesen karaj volt, de abból nem adtunk a gyereknek, mert ugyebár nem lehet olyan puhára főzni – vagy legalábbis nekem nem sikerült, meg nem is brassóihoz való hús (de legalább sovány). Végülis a kész teljes fűszeres kajából adtunk neki krumplit és borsót. Falatonként egy krumplikocka 3-4szem borsó váltogatta egymást.

Amikor már jobban a mi kajánkból adok neki mindig csinálok több teát, mert tudom, hogy szomjas lesz utána. (Habár a férjem szerint mostanság nem viszem túlzásba a fűszerezést, de azért nekem még így is megfelelőnek tűnik. )

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s