Hétvége

Havonta egyszer nagyszülő látogatást teszünk hétvégeken. Most az én szüleimnél voltunk.
Ilyenkor mindig felvetődik bennem a kérdés, mit vigyek a gyereknek. Persze a szüleim mindig főznek, de azért nem árt ha legalább az uzsit, tízórait odarakja az ember.

Most szombaton orjaleves volt amiből a gyerek is kapott. Alapvetően répa, petrezselyem, zeller és egy kevés -kb. egy púpos evőkanálnyi – apróra szedett hús volt összeturmixolva egy merőkanálnyi levessel. A húsnak azon részét használtam fel ami a csont mellett volt közvetlenül.
Fiacskám imádta.

Vasárnap vaddisznópörkölt volt. Főtt tört krumplival összekevertem két evőkanálnyi szaftot és ezt adtam a gyereknek ebédre. Lehetne szörnyűlködni rajta, de ha logikusan gondolkodik az ember, akkor beláthatja , hogy ha főz maguknak is rendszeresen, akkor jobb ha hamar megismerteti a babát olyan ízekkel, amelyeket használ.
Persze féltem eleinte adni neki úgymond felnőttes kaját, de aztán rájöttem, hogy mértékkel simán lehet, mert ízlik neki. Ráadásul mostanság inkább a gyerek szájíze szerint főzök magunknak is. (Kevesebb fűszer, minimális cukor, több zöldség.)
Na de visszatérve a vaddisznópörire, nem volt se zsíros se túlságosan füszeres így bátran adtam belőle. Ma is ebből evett.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s